Programma

De keynotes van de 2023-editie worden verzorgd door niemand minder dan:

Martin Bootsma en Eva Naaijkens

Tijdens het Pica congres verzorgen Martin Bootsma en Eva Naaijkens een inspirerende lezing over hun praktische boek over thematisch onderwijs.

In hun lezing gaan ze in op de drie kernelementen die de basis vormen van hun boek: welke kennis ligt eraan ten grondslag, welk gereedschap heb je nodig om thematisch onderwijs te maken en uit te voeren, en hoe kun je thematisch onderwijs goed implementeren.


Tim Surma

In de (internationale) onderwijsactualiteit wordt veel gesproken over het belang van kennis in het onderwijs. Het leidmotief luidt: hoe meer relevante voorkennis je bezit over een onderwerp, hoe beter je nieuwe dingen leert binnen dat domein. Algemene kennis werkt inderdaad op een ontzettend subtiele manier, en vormt de brandstof voor een succesvol curriculum én de voorwaarde voor meer complexe vaardigheden zoals kritisch denken, begrijpend lezen tot zelfs sociaal-emotionele ontwikkeling. In deze keynote gaat Tim in op de rol van kennis in en voor menselijk leren en hoe het op een vernuftige manier de meest complexe vaardigheden mogelijk maakt.


08.45 uur   Ontvangst & registratie met koffie of thee
09.45 uur    Opening & plenaire lezing door Martin Bootsma en Eva Naaijkens
10.45 uur     Ochtendpauze
11.15 uur     1e workshopronde
12.30 uur     Lunch
13.30 uur     2e workshopronde
14.45 uur     Middagpauze
15.15 uur     Plenaire lezing door Tim Surma
16.00 uur     Napraten + borrel

 

Direct inschrijven